Poismuutto

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on huoneenvuokralain mukainen yksi kalenterikuukausi ja se lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Vuokrasopimus on irtisanottava kirjallisesti. Muuttoilmoituksen tekeminen ei käy irtisanomisilmoituksesta. Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sopimukseen merkittynä päättymispäivänä ilman irtisanomista.

Irtisanomisilmoituksen voit kirjoittaa vapaamuotoisesti tai täyttää sähköisen irtisanomisilmoituksen. Ilmoitus on aina allekirjoitettava omakätisesti. Mikäli vuokrasopimus on tehty molempien avio-/avopuolisoiden nimiin, on kummankin allekirjoitettava irtisanomisilmoitus.

Palauta irtisanomisilmoitus postitse tai tuo se isännöitsijäntoimistoon tai kunnanviraston neuvontaan. Jos lähetät sen sähköpostitse, skannaa ilmoitus sähköpostin liitetiedostoksi.

Täytä sähköinen irtisanomisilmoitus

Ohjeita poismuuttavalle

Avainten palautus
Avaimet tulee palauttaa isännöitsijäntoimistoon tai kunnanviraston neuvontaan vuokrasopimuksen päättymistä lähinnä seuraavana arkipäivänä klo 12.00 mennessä. Avaimia ei saa luovuttaa suoraan seuraavalle asukkaalle, postittaa eikä jättää huoneistoon.

Mikäli avaimia ei ole palautettu ajallaan tai osa avaimista jää palauttamatta, joudumme sarjoittamaan huoneiston lukon uudelleen. Sarjoituskustannuksista vastaa poismuuttanut asukas.

Tyhjentäminen
Huoneisto ja irtaimistovarasto on tyhjennettävä kokonaan ja siivottava. Vuokralaisen on myös huolehdittava, ettei pysäköintialueelle jää autoja tai muuta hänelle kuuluvaa tavaraa.

Poisheitettäviä kalusteita tai koneita ei saa jättää kiinteistön jätekatokseen/-säiliöihin, vaan asukkaan tulee itse omalla kustannuksellaan huolehtia tavarat kaatopaikalle. Jätekatokseen, huoneistoon, irtaimistovarastoon tai pysäköintialueelle jätettyjen tavaroiden poiskuljetuksesta ja hävittämisestä laskutamme toteutuneiden kulujen mukaisesti.

Loppusiivous
Vuokrasuhteen päättyessä huoneisto on siivottava huolellisesti, mihin kuuluu myös komeroiden, jääkaapin, pakastimen, lieden, uunin, wc:n, kylpyhuoneen ja huoneistokohtaisen saunan siivoaminen. Siivoamatta jätetyn tai puutteellisesti siivotun huoneiston siivouskustannukset laskutetaan asukkaalta.

Muuttotarkastus
Isännöitsijä tarkastaa huoneiston kunnon poismuuton yhteydessä. Tarkastus ei edellytä asukkaan läsnäoloa. Mikäli haluat olla läsnä tarkastuksessa, sovi tarkastusajankohdasta isännöitsijän kanssa.

Huoneiston näyttö
Lain mukaan vuokralaisen tulee sallia huoneiston näyttö seuraavalle asukkaalle. Asiasta sovitaan kuitenkin aina etukäteen asukkaan kanssa.

Vakuusmaksun palautus
Vakuusmaksu palautetaan vuokralaisen pankkitilille vuokrasuhteen päätyttyä kohtuullisessa ajassa, kun on ensin varmistettu, että
- vuokralaisella ei ole maksamattomia vuokria, vesimaksuja tai asukaslaskuja,
- loppuvesilasku on maksettu,
- huoneistotarkastuksessa ei ole todettu vuokralaisen korjattavaksi kuuluvia puutteita,
- huoneisto on siivottu huolellisesti ja
- kaikki vuokralaiselle luovutetut avaimet on palautettu ajallaan isännöitsijälle.

Lataa ja tulosta tästä Muuttajan muistilista käyttöösi (pdf, 484kB). Muistilistaan on koottu tärkeimmät asiat, joista sinun tulee huolehtia muuttaessasi pois Lammen Asuntojen asunnosta (mm. loppusiivousohjeet).