• 22.02.2024

Talousneuvola jalkautuu Juvalle

Mikkelissä ja Savonlinnassa vuodesta 2021 alkaen toiminut, matalan kynnyksen talousneuvontapalvelu, Talousneuvola jalkautuu Juvan Toimintatalolle tiistaina 9.4.2024 klo 12–15. Talousneuvolassa pääsee keskustelemaan raha-asioista anonyymisti ja ilman ajanvarausta.

Talousneuvolasta saa apua pieniin ja suuriin talouskysymyksiin ja monen eri alan asiantuntijan neuvot yhdellä käynnillä, ilman ajanvarausta. Tarvittaessa Talousneuvolasta ohjataan myös eteenpäin oikeisiin palveluihin.

”Jos jokin asia mietityttää omassa taloudessa, niin rohkeasti vain käymään Talousneuvolaan. Kuka tahansa voi tulla keskustelemaan talouteen liittyvistä asioistaan”, kertoo talous- ja velkaneuvoja Toni Muhonen Etelä-Savon oikeusaputoimistosta.

Juvan Toimintatalolla pääsee keskustelemaan talous- ja velkaneuvojan, ulosoton asiantuntijan, sosiaaliohjaajan sekä asumisneuvojan kanssa ja yhteyden saa tarvittaessa myös Kelan palveluasiantuntijaan. Talousneuvolan palvelu on maksutonta.

”Talousneuvolassa käy asiakkaita monenlaisissa talouskysymyksissä. Toisten kanssa mietitään ratkaisuja ylivelkatilanteeseen, ja toisilla ei ole velkaa lainkaan, vaan käydään läpi enemmän arjen taloudenhallintaan liittyviä asioita. Yhdessä miettien ja keskustellen löydetään ratkaisuja tilanteen parantamiseksi”, Muhonen jatkaa.

Tähän mennessä Talousneuvoloissa on Etelä-Savon alueella asioinut parisen sataa henkilöä, opiskelijoista eläkeläisiin. Juvalla Talousneuvolan järjestävät Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa, Juvan kunta, Lammen asunnot, Kela, talous- ja velkaneuvonta, Ulosottolaitos.

Ensimmäinen Talousneuvola avattiin syksyllä 2019 Tampereella. Kokemukset Tampereelta ovat olleet pelkästään hyviä ja siksi Talousneuvola onkin levinnyt tämän jälkeen yli 30 kaupunkiin. 

Lisätietoja

Marjaana Huhtinen
sosiaaliohjaaja, työikäisten sosiaalityö ja TYP
Etelä-Savon hyvinvointialue
puh. 0400 227 924
marjaana.huhtinen@etelasavonha.fi

Riina Koskinen
Ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija
Ulosottolaitos
puh. 029 565 8653
riina.koskinen@oikeus.fi